Eerste Kringloopwinkel in Den Dolder een feit

22 maart '24

“De Ketel” opent 26 april a.s. haar deuren in het historische Ketelhuis op de WA Hoeve

12 maart overhandigde Michael Tramper, ontwikkelaar bij BPD mede namens de gemeente Zeist, de sleutels van het historische Ketelhuis aan de initiatiefnemers van de tijdelijke kringloopwinkel “De Ketel”. Een kringloopwinkel in Den Dolder die is er nog niet, maar daar komt met één van de ingediende initiatieven voor het WAardeer de Hoeve Fonds verandering in.

Kringloopwinkel "De Ketel" vanaf 26 april geopend

Corien en Nynke, gedreven door een passie voor hergebruik, ‘vintage’ en duurzaamheid, hebben dit initiatief met veel enthousiasme omarmd. "Het idee om een tijdelijke Kringloopwinkel te starten in ons dorp sluimerde al langer. Het gemis van een gezellige, fysieke winkel voor tweedehands spullen was duidelijk voelbaar. Toen we de oproep van het WAardeer de Hoeve Fonds zagen, wisten we meteen: hier gaan we voor! We willen met 'De Ketel' niet alleen een plek creëren voor hergebruik, maar ook een plek voor ontmoeting in ons dorp," aldus Corien. “Daarnaast hopen we met de opbrengst een goed doel in het dorp te steunen. Ideeën daarvoor zijn welkom.”

Vanaf 26 april tot en met half september zal "De Ketel" elke vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur geopend zijn, met mogelijkheid tot uitbreiding naar woensdagmiddagen bij voldoende animo. Nynke voegt toe: "We hopen op een groot succes en zijn daarom op zoek naar leuke spulletjes én naar vrijwilligers die ons af en toe willen ondersteunen in 'De Ketel'." Interesse? Je kunt contact opnemen via [email protected]

Over het WAardeer de Hoeve Fonds

Het WAardeer-de Hoeve Fonds is opgericht, door de gemeente Zeist en BPD, om initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van dit historische gebied. Het fonds benadrukt het belang van het waarderen van deze historische en groene omgeving. Door een initiatief in te dienen die de Historische Middenas op de WA Hoeve nieuw leven in blaast, kon men financiële steun vanuit het WAardeer de Hoeve Fonds ontvangen.

Meer over Bosch & Hei? Bekijk de Visie
Meer nieuws lezen Bekijk het nieuwsoverzicht