Visie op Bosch & Hei

Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) gaat Bosch & Hei ontwikkelen. In 2019 zijn we op basis van onze ontwikkelvisie Bosch & Hei geselecteerd als gebiedsontwikkelaar van deze bijzondere plek. De Woonvisie van de gemeente Zeist en de Gebiedsvisie Willem Arntsz Hoeve lagen hieraan ten grondslag en in de toekomst blijven we al onze plannen hieraan toetsen.

Bosch & Hei beslaat een gedeelte van de huidige Willem Arnts hoeve bestaat straks uit verschillende buurten in het bos die allemaal op hun eigen manier een verbinding aangaan met de omgeving. Inde in deze fase beschikbare ontwikkelvelden komen ongeveer 190 nieuwbouwwoningen en veel monumentale panden krijgen een nieuwe bestemming, zodat oud en nieuw straks gemoedelijk ‘samenleven’.

Gebiedsvisie

Woningaanbod

Wat voor woningen er komen en hoe deze woningen eruit gaan zien, weten we nu nog niet, maar als er meer over bekend is, laten we dat zeker weten via deze website en nieuwsbrieven. Meld je aan als belangstellende en blijf op de hoogte.

image alt

Planning en planvorming

Deze transformatie gebeurt niet morgen en zelfs niet over een paar jaar. Pas in de periode kort voordat Altrecht en Fivoor vertrekken (uiterlijk 1 januari 2027), gaan de eerste woningen in verkoop en start de bouw van de woningen. Tot die tijd moet er nog veel gebeuren.

Het bestemmingsplan moet worden aangepast, er komt een nieuwe aansluiting op de provinciale weg en het ontwerp van alle woningen moet nog worden gemaakt. Daarvoor moeten plannen gemaakt worden die vervolgens getoetst worden aan de 'Gebiedsvisie Willem Arntsz Hoeve'. Deze is in 2016 door Altrecht de gemeente Zeist en een vertegenwoordiging van bewoners van Den Dolder opgesteld.

Nog vragen? Neem contact op
Laatste updates lezen? Ga naar het nieuwoverzicht