Gemeente Zeist en BPD steunen lokale initiatieven op de Historische Middenas

31 juli '23

De gemeente Zeist en BPD hebben de handen ineen geslagen om een fonds, genaamd: WAardeer-de Hoeve Fonds, op te richten om initiatieven financieel te steunen die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de Historische Middenas op de WA Hoeve.

image alt

WAardeer-de Hoeve Fonds

WAardeer-de Hoeve Fonds benadrukt het belang van het waarderen van deze historische en groene omgeving. Initiatiefnemers konden tot 1 juni jl. een plan indienen dat past bij de plek en dat bijdraagt aan een belevenis op en van de Historische Middenas op de WA Hoeve.

Er zijn inspirerende en creatieve initiatieven ingediend. Meerdere mensen en organisaties hebben gereageerd en laten zien dat ze de Historische Middenas op de WA Hoeve nieuw leven willen inblazen.

image alt

Drie initiatieven

Drie mooie initiatieven zijn uitgekozen om een financiële bijdrage aan te verlenen. Deze creatieve ideeën passen volgens de gemeente en BPD binnen deze voorwaarden en zorgen voor positieve levendigheid op het terrein. De initiatieven die worden gesteund:

  • Stichting P’arts organiseert een feestelijke opening voor het kunstzomerseizoen in de Gehoorzaal
  • Stichting WAardevol organiseert een spetterend zomerfeest op de Historische Middenas 
  • Ontroerend GOEDDD organiseert, over een langere periode verdeeld, verschillende creatieve workshops in paviljoen het Carré 

Kom naar de WA Hoeve en beleef deze prachtige plek

Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) gaat in opdracht van de gemeente Zeist Bosch & Hei ontwikkelen. Bosch & Hei beslaat een gedeelte van de huidige Willem Arnts hoeve bestaat straks uit verschillende buurten in het bos die allemaal op hun eigen manier een verbinding aangaan met de omgeving. Er komen nieuwbouwwoningen en de monumentale panden krijgen een nieuwe bestemming, zodat oud en nieuw straks gemoedelijk ‘samenleven’. BPD wil van de WA Hoeve, met behoud van de rijke cultuurhistorie én het monumentale groen een gebied maken waar je woont, werkt en recreëert. Van zorginstelling transformeert het gebied stapsgewijs naar een plek waar ruimte voor iedereen is, met een nieuwe identiteit.

  Meer over de Visie
  Nieuwsoverzicht