Kunsttentoonstelling P’Arts

9 oktober '23

De 4e Zomerkunsttentoonstelling die van 16 juli t/m 13 augustus iedere zondag te zien was in P’Arts Galerie de Gehoorzaal op de W.A. Hoeve was wederom een overweldigend succes. Naast de vele bezoekers die speciaal voor de expositie waren gekomen, bleken er ook veel passanten blij verrast met alles wat er te zien was. Dat waren de kunstwerken van 8 vaste exposanten. Allen professionele kunstenaars van P’Arts, werkend vanuit hun Ateliers op de Historische Middenas, met daarnaast iedere zondag een andere gastkunstenaar.

Extra feestelijke opening

Met de extra feestelijke opening dit jaar alleen al wisten meer dan honderd bezoekers de Gehoorzaal te vinden. Daar werden ze deze keer naast de zeer diverse kunst ook nog ontvangen met muziek en er was een prijsvraag. Dankzij een bijdrage vanuit het WAardeer de Hoeve Fonds, was er ook voor iedereen een ijsje en uiteraard de gebruikelijke gratis koffie en thee. Ook is er dit jaar huis aan huis in Den Dolder geflyerd en kwamen de gastkunstenaars deze keer allen uit Den Dolder. Om zo nog meer inwoners van Den Dolder te attenderen op deze fraaie expositieruimte.

Mede dankzij de wekelijkse publicaties van de exposities op de website DenDolder.nl weten steeds meer inwoners de galerie te vinden.

image alt

Diverse exposities

Ieder weekend is in de galerie een expositie te zien van steeds wisselende kunstenaars en uiteenlopende disciplines zoals:

  • Schilderen;
  • Beeldhouwen;
  • Textiel;
  • Keramiek;
  • Boekpresentaties, etc.

Informatie hierover is altijd te vinden op de website van Stichting P’Arts.

Bezoek website Stichting P'Arts

Speciale aandacht voor unieke expositie

Speciale aandacht verdient dit jaar de unieke expositie 'Grenzeloos Beeldhouwen', een samenwerking van Baskische en Nederlandse beeldhouwers. Voor het eerst in de geschiedenis exposeren ze samen. Eerst in september in Tolosa (Baskenland) en van 14 oktober t/m 5 november 2023 in de Gehoorzaal van P’Arts in Den Dolder.

Er doen 55 beeldhouwers mee waaronder Huibert Straus (organisator), Else Ringnalda en 4 kunstenaars van de St. P’Arts; Eric Lugtigheid, Elzelien Jansen, Marc Brussee en Ada de Groot.

9 september 2023

Expositie Grenzeloos Beeldhouwen

Waar & Wanneer? Gehoorzaal P‘Arts, Vijverhof 41, Den Dolder 14-10-2023 t/m 5-11-2023 zaterdag en zondag. Open van 11:00 tot 17:00 Toegang gratis, ruime parkeergelegenheid. Of op afspraak +31 6 14878708

Meer over Bosch & Hei? Bekijk de Visie
Meer over Bosch & Hei? Bekijk het nieuwsoverzicht