Vergeten Slachtoffers van de Willem Arntsz Hoeve herdacht

31 mei '23

Op 4 mei hebben zijn de vergeten slachtoffers van de Willem Arntsz Hoeve herdacht bij het monument “De Wolk”.

 

image alt

Monument "De Wolk"

Het monument "De Wolk" bevindt zich nu op een nieuwe locatie bij de ingang van de WA Hoeve. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de heide. Het is een mooie plek om in de toekomst op een bankje voor het monument te zitten en te reflecteren op het verleden.

Bekijk het artikel van Zeist in Beeld

De herdenking begon om 17.30 uur bij de Brandweerpost in Den Dolder, voordat men gezamenlijk naar de nieuwe locatie van het monument "De Wolk" wandelden. Bij aankomst werden kaarsen aangestoken en werden ze verwelkomd door Petra Koek. Wethouder Walter van Dijk sprak de mensen toe en zongen het lied 'Als alles duister is' van Taizé. Daarna las Willemijn Klijnhout een verhaal voor uit het boek 'Vergeten Slachtoffers' over Mina van Reemst-Luber, een verpleegster die in de instelling werkte.

Het monument vergeten slachtoffers in Den Dolder is opgericht ter nagedachtenis aan de 1163 inwoners van de voormalige psychiatrische instelling de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder. Zij zijn gedurende de Tweede Wereldoorlog door verwaarlozing en onder erbarmelijke omstandigheden om het leven gekomen.

Meer over 4 en 5 mei viering ga naar website Gemeente Zeist
Meer over de dodenherdenking in Den Dolder Lees hier meer over de programmering