Wij doen mee aan Open Monumentendag!

31 juli '23

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement waarbij monumenten in heel Nederland hun deuren openen voor het publiek. In dit speciale weekend worden diverse historische gebouwen opengesteld, zodat je een kijkje kunt nemen in het rijke verleden van deze bijzondere locatie. Dit is een uitgelezen kans om het erfgoed op de WA Hoeve te ontdekken en te waarderen.

9 september 2023

Open Monumentendag

Zet het in je agenda! 9 & 10 september Open Monumentendag óók op de WA Hoeve.

image alt

Rijke geschiedenis

De Willem Arntsz Hoeve heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Als onderdeel van de psychiatrie-instelling in Den Dolder heeft het complex een belangrijke rol gespeeld in de zorg voor mensen met psychische aandoeningen. Tijdens Open Monumentendag bieden wij de gelegenheid om meer te weten te komen over de fascinerende geschiedenis en architectuur van deze unieke locatie. Zo worden gebouwen opengesteld voor publiek, die normaal gesloten zijn.

Voor gedetailleerde informatie over welke gebouwen toegankelijk zijn en hun openingstijden, kun je terecht op de website.

Bezoek website Open Monumentendag
image alt

Ben jij erbij?

We nodigen je van harte uit om samen met familie en vrienden een bezoek te brengen aan deze prachtige gebouwen. De combinatie van geschiedenis, architectuur en natuur maakt de Willem Arntsz Hoeve tot een ideale bestemming voor een boeiend dagje uit.

  Meer over de Visie
  Nieuwsoverzicht