Betrokken om het verschil te kunnen maken

23 juli '22

Reiner Klasens is vanaf dag één lid van de planbegeleidingsgroep WA Hoeve. “Ik wilde graag bij deze ontwikkeling betrokken zijn om de gemeente scherp te houden en iets voor mijn dorp te betekenen. Ik ervaar het als een mooi proces met veel leermomenten. Vooral over betrokken partijen en wat er allemaal bij komt kijken ten aanzien van natuur en milieu. Daar heb je als leek geen weet van. Dat verklaart waarom dit soort processen zo lang duren.”

Verbinding graag

Net als de andere leden van de PBG hecht Reiner veel waarde aan een veilige verbinding tussen de nieuwe wijk en het dorp. “Dat is een lastige, begrijp ik. Want dit valt buiten de scoop van BPD. De weg is van de provincie, dus ik vermoed dat zij verantwoordelijk is. Wel hoop ik dat deze verbinding er sneller komt dan het tunneltje bij de Tolhuislaan. Dat heeft echt jaren geduurd. Onze kinderen moesten een heel eind om via het spoor. Toen het tunneltje er eenmaal was, zaten mijn kinderen al niet meer op school.”

Goed gesprek

“Toen we eenmaal op stoom waren, heb ik de gesprekken met de gemeente, BPD en Altrecht als prettig ervaren. Het waren goeie gesprekken op inhoud. Het ging er weleens verhit aan toe, maar dat hoort erbij. Hopelijk kunnen we face-to-face blijven overleggen, want via Teams vond ik het toch een stuk minder leuk.”

Reiner vervolgt: “De mooiste stap die we samen hebben gemaakt, is wat mij betreft het mogen meedenken over de zorgkern. Over wegen, aantal woningen, type woningen en zo. Nog niets ligt vast, maar het is heel leuk om te zien hoe het werkt om dit soort plannen vorm te geven. Nu pas zie ik hoe alles samenhangt met elkaar.”\

Toekomstvisie
“Ik ben blij dat BPD de ontwikkelaar is geworden. Nadat de keuze bekend geworden was, heb ik door hen uitgevoerde projecten opgezocht. Je ziet uitwerking met aandacht en zorg voor achtergrond en omgeving. In de toekomst hoop ik dat Bosch & Hei een wijk wordt met een evenwichtige samenstelling van woningen en dat de wijk een openverbinding heeft met de faciliteiten van Den Dolder.”

Maarten | Bosch & Hei | Planbegeleidingsgroep

Reiner Klasens is 60 jaar, woont in Den Dolder en is getrouwd met Anita Reiner heeft een financiële achtergrond. Die kennis neemt hij met mee in de planbegeleidingsgroep van Bosch & Hei.

Meer nieuws? Ga naar het nieuwsoverzicht
Meer over de planbegeleidingsgroep weten? Lees het interview met Maarten Pullen