Maarten benut vakkennis in planbegeleidingsgroep

31 mei '22

Maarten Pullen is vanaf de oprichting lid van de planbegeleidingsgroep WA Hoeve. Hij woonde nog maar net een week in Den Dolder toen zijn vriendin hem wees op een advertentie in de krant. “Is dat niets voor jou?” Maarten werkt zelf in de gebiedsontwikkeling en had het idee met deze kennis van meerwaarde te kunnen zijn. Daarbij zag hij zijn betrokkenheid bij de plannen als een manier om een maatschappelijke bijdrage te leveren én dorpsbewoners te leren kennen.

Maarten vertelt: “Gebiedsontwikkeling is een vak. Je ziet dat de meeste leden van onze planbegeleidingsgroep raakvlakken hebben met het ontwikkelvak. Dat scheelt echt. Je snapt belangen en processen en kunt met elkaar sneller tot de kern komen.”

Maarten | Bosch & Hei | Planbegeleidingsgroep

Zonder wrijving geen glans

“Als planbegeleidingsgroep beoordelen we niet alleen de uitwerking van de plannen. We praten vooraf ook mee. Deze gesprekken over de inhoud zijn constructief en zinvol, maar de belangen van de ontwikkelaar, grondeigenaar en het dorp staan ook weleens haaks op elkaar. Dan gaan we na een bijeenkomst wat minder blij uit elkaar. Maar ik zeg altijd, zonder wrijving geen glans. So far zijn we er altijd uitgekomen en dat heeft geresulteerd in een concept bestemmingsplan dat bij het College ligt. Wij hebben daar nog wel een kanttekening bij geplaatst, namelijk dat er oog moet zijn en blijven voor de verkeersverbinding voor fietsers en voetgangers tussen Bosch & Hei en het dorp.”

 

Fascinerend gebied

“We hebben een mooie stap gemaakt met de plannen voor deelgebieden Noord en Zuid en nu gaan we ons buigen over de zorgkern. Daar loopt een politieke discussie over, onder meer over het aantal woningen dat er komt. Ik ben benieuwd waar we over een paar jaar staan. Het is bijzonder dat je zolang betrokken bent, voordat je resultaat ziet. Voor er een huis staat, zijn we behoorlijk wat jaren verder. Voorlopig blijf ik met plezier vrijwillig mijn bijdrage leveren. Het kost soms wat meer tijd, maar over het algemeen legt het geen beslag om mijn privéleven. Daarbij vind ik het heel leuk om meer van het dorp te weten te komen en bij de ontwikkeling van zo’n fascinerend gebied betrokken te zijn.”

Maarten (38 jaar) woont sinds 3 jaar met zijn vriendin Nynke in Den Dolder. De kennis en ervaring die hij heeft vanuit zijn functie als adviseur gebiedsontwikkeling neemt hij mee in de planbegeleidingsgroep.

Meer nieuws? Ga naar het nieuwsoverzicht
Meer over de planbegeleidingsgroep weten? Lees het interview met de voorzitter